Arnhems Midzomernacht Festival

9112838177_4fe874842f_o_250x167Het Arnhems Midzomernacht Festival AMZAF geeft jong talent dat zich nog aan het ontwikkelen is de kans een plek te krijgen op een podium.

Dit zijn zowel artiesten die gescout worden door de artistiek leider van AMZAF, artiesten die zichzelf aanbieden en de winnaars van verschillende competities eerder in het jaar, zoals Q-Night, Kunstbende, Stand Up Factor, Blaze & Amaze, Interscolair Muziek Festival (IMF) en Young Talent Stage.Bij de organisatie van het evenement wordt jeugd van omliggende scholen en organisaties betrokken. Dat zijn onder andere de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het Rijn IJssel College, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, de Gelderse Onderwijsgroep Quadraam en Kunstbedrijf. 

Het Nederlands Openluchtmuseum biedt een prachtige locatie die in alle opzichten aansluit bij AMZAF. De unieke gebouwen die op het terrein staan zijn op zichzelf al de moeite waard, maar in combinatie met de verschillende kunstvormen heeft het een extra versterkend of verrassend effect voor de totale beleving.

AMZAF is een initiatief van de Kiwanis Club Arnhem en het Nederlands Openluchtmuseum. Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. De C.S. Oolgaardt Stichting heeft in 2014 AMZAF ondersteund met een bijdrage om dit festival op gang te helpen.

www.amzaf.nl

zaansebuurt_250x254