Bep en Fatima

Bep & Fatima zich blijven inzetten voor vrouwen die in het ‘reguliere’ circuit tussen wal en schip vallen, die het niet kunnen betalen, die wel graag anders willen en voor wie zij ondersteuning bieden.

Met een kleine ondersteuning vanuit de C.S. Oolgaardtstichting kunnen Bep en Fatima meer bekendheid krijgen. Zo zorgen ze ervoor dat vrouwen ze beter weten te vinden en zich aanmelden. Kleine advertenties in een plaatselijk huis aan huis blad blijken het meest effectief. Deze zijn een aantal keren geplaatst en iedere plaatsing heeft 3 tot 5 aanmeldingen opgeleverd.

In 2013 hebben 21 nieuwe vrouwen zich gemeld met de vraag naar begeleiding. In 2014 hebben Bep en Fatima 32 vragen voor coaching kunnen honoreren en het initiatief is uitgebreid naar onder meer Nijmegen.

Vragen zijn bijvoorbeeld: “leer me te netwerken”, “hoe breng ik meer orde aan in de chaos van mijn leven”, “ik ben net weer aan het werk maar hoe stel ik mij op in het team”, “ik wil weer gaan werken maar hoe ga ik dat allemaal doen met mijn kinderen en alle andere dingen die ook moeten”, “ik ben gehandicapt geworden en hoe geef ik vorm aan mijn leven”, “scheiden of niet scheiden……help mij om een goed besluit te nemen”, “ik laat me leven door anderen en dat wil ik niet meer”

Zie www.bepenfatima.weebly.com

De C.S. Oolgaardtstichting heeft vooral projecten gericht op jongeren tot doel, maar voor bescheiden zinvolle aanvragen is ook ruimte.